Blog

 

Rozpomněl jsem si na hezkou citaci, co mám z jedné knihy, kterou sestavil M. Benton, profesor vertebrátní paleontologie na Univerzitě v Bristolu. Částečně se na knize podílel on, částečně jiní autoři. Dovolím si zde citaci zveřejnit:

Devadesát jedna roků by zítra bylo Tigranu Petrosjanovi, devátému mistrovi světa v šachu. "Železný Tigran", jak se tomuto Arménci přezdívalo, zemřel na těžkou chorobu v roce 1984 ve věku pouhých 55 let.

Na začátku roku 2016 jsem založil článek traváček Bourkův. Jedná se o malého travního papouška, který se vyskytuje ve stepích centrální Austrálie. A nese jméno po guvernérovi Nového Zélandu Richardovi Bourkem. Daná informace mi přišla velice zajímavá, a to natolik, že jsem ji navrhl do rubriky Zajímavostí na Hlavní straně Wikipedie.

Wikipedie pro mě v současnosti představuje část mého života. Přišlo mi vhodné nějak uzavřít tu první pětiletku, která mě stála mnoho strastí, radostí, ztráty času i pocitů uspokojení nad hotovými projekty, třebaže jinak se statistikami příliš nezabývám.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky